Vitsippedrömmar



Foto: Anders Kjellner

En dag i Ransvik

Kl. 08.00 Ellen och Anders kliver ur sängen. Ellen tar itu med kakorna som Marie har bakat. Det ska göras ostvaniljkräm till morotskakan och lingongömman, och biskvierna ska bres med cognacskräm och smält choklad. Även kokostopparna, nötkakorna och Maries kladdkaka ska få ett chokladtäcke under morgonen. Under tiden som Ellen tar hand om kakorna brer Anders smörgåsar. Därefter hjälps de åt att brygga kaffe, koka tevatten , värma mjölk och blanda saft samt att sätta in kakor och smörgåsar i kakmontern.



Kl. 10.30 anländer Marie och Viktor med morgontidningen och då äter de frukost tillsammans innan det är dags att öppna för dagen.



Kl. 10.55 kör Anders upp till stora skylten vid vägen och sätter upp flaggor och öppetskylten. Ellen hissar flaggan nere vid kaffehuset och låser upp dörrar och kassan och släpper in de första gästerna.



Kl. 11.00-17.00 Verksamheten pågår då Marie och Anders lagar mat, bakar våfflor, gör nya smörgåsar med mera. Viktor diskar och serverar och Ellen står i kassan och säljer det goda och ser till att allt flyter.



Kl. 17.00 Anders kör åter upp till stora skylten vid vägen och tar nu ner flaggor och skylt och Ellen halar flaggan nere vid kaffehuset samt stänger ner. De säger hejdå för dagen till Marie och Viktor för att sedan ta itu med städningen. Köket ska städas, försäljningsdelen ska städas, serveringsdelen ska städas, ja, allt ska städas, disk ska diskas, våffeljärnet ska rengöras, kassan ska räknas. Därefter fyller de på dricka i drickakylarna och saker och ting ska återigen ställas i ordning inför söndagen. Varorna ska ses över och eventuellt blir det en tur till affären för att inhandla nya varor.



Kl. 21.00 Ellen och Anders sätter sig ner i lugn och ro efter dagens arbete och avnjuter en god middag.



Fredagsmys

Ni vet väl att vi har öppet om fredagarna!

Så kom och drick en ljuvlig kopp kaffe i vårsolen med havet som sällskap.


Beach Lovers Guide

Titta in på bloggen Beach Lovers Guide och läs om Ransvik. 

Måndagsfika


Ledig idag? Åk då upp till Ransvik och köp en smarrig kaka i sällskap
med en god kopp kaffe och njut av den underbara utsikten.

Förbröllop


Uppdukat i källaren

Glittrande vårhav


Strax före lunch kl. 11.45

Tidig morgon


08.05 söndag morgon

Våren är här


Bild tagen idag kl. 12.39.

Solsken

Ni vet väl att solen alltid skiner i Ransvik. Nästan i alla fall...


Våra första gäster


Mithi


Ilse och Åke

Glad Påsk

önskar Anders och Viktor


Långfredagen är här

Idag har vi säsongspremiär. Välkommen!


Beerhunters

1 dag kvar

Glad Påsk önskar vi er alla...och hälsar er välkomna till säsongspremiär imorgon.



RSS 2.0